Kraliyet Ailesinin Değerli Mücevherleri

Kraliyet Ailesinin Değerli Mücevherleri

Kraliyet ailesinin değerli mücevherleri, benzersiz ve modern görünümleriyle herkesin dikkatini çekmiştir. Nesilden nesle aktarılan ve kraliyet ailesindeki pek çok kadın tarafından kullanılan bu mücevherler, her bakımdan kusursuz. Sürekli bir sonraki nesle aktarılsa da mücevherlerin herhangi bir sorunla karşılaşmadığını söylemek olanaklı. Eşsiz görünümlerinden hiçbir şey kaybetmeyen mücevherlerin her biri, kraliyetin ağır havasını yansıtma konusunda da oldukça başarılı.

Kraliyet ailesinin değerli mücevherleri denildiğinde akıllara Kraliçe Elizabeth tarafından yaptırılan dört sıra inci gerdanlığın yanı sıra Lady Diana’nın benzersiz yüzükleri geliyor. Bununla birlikte Kraliçe Mary’nin göz alıcı elmas gerdanlık bilekliğini unutmak da mümkün değil. Yüzyıllar boyunca kraliyet ailesinde kalan ve kullanacak kadınların ölçülerine göre düzenlenen mücevherler, görenleri büyülemeye yetiyor. Modern görünümlerinin yanı sıra klasik bir duruş da sergiliyor. Kraliyet ile özdeşleşen safir yüzükler, gerdanlıklar, yakut yüzükler; bir tasarımdan çok daha fazlasını ifade ediyor. İşte eşsiz detaylarıyla ilgileri üzerine çeken Kraliyet ailesinin değerli mücevherleri!

Kraliyet Ailesinin Kullandığı Nesilden Nesle Aktarılan Değerli Mücevherler

Kraliyet ailesi tarafından kullanılan ve her zaman bir sonraki nesle aktarılan değerli mücevherler, Kraliyet ailesinin ihtişamlı yapısını yansıtma konusunda oldukça başarılı. Oldukça pahalı olan Kraliyet ailesinin değerli mücevherleri, lüks ve estetiği bir arada sunuyor. Taçlar, broşlar, kolyeler başta olmak üzere birçok farklı tasarımın kendisine yer bulduğu mücevherlerin büyük bir kısmı yüz yılları devirerek günümüze ulaşmayı başarmıştır. Bu nedenle mücevherlerin kalitesinden de ödün vermediklerini söyleyebiliriz.

Teck Kraliçesi Mary tarafından yaptırılan ve Kraliçe Mary tarafından kullanılan taç, Kraliyet’e mensup kadınlarca kullanılmıştır. İhtişamlı tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmekle birlikte Kraliyet fotoğraflarını da her dönem süslemiştir. Bunun yanı sıra Lady Diana ile özdeşleşen ve estetik ile şık detayları bünyesinde barındıran yüzükler, bir tasarımdan çok daha fazlası olduklarını yansıtma konusunda oldukça başarılı. Bağlılığın bir simgesi olarak da değerlendirilebilen bu yüzükler, muhteşem bir görünümü mümkün kılıyor. Öte yandan Kraliçe Elizabeth tarafından yaptırılan ve dört sıra bir tasarıma sahip olan pırlanta gerdanlık ve daha fazlası; Kraliyet ailesinin değerli mücevherleri arasında özel bir yer ediniyor.

Kraliçe Elizabeth Tarafından Yaptırılan Dört Sıra İnci Gerdanlık

Kraliyet ailesinin değerli mücevherleri listesinde yer alan dört sıra gerdanlık, birçok Kraliyet fotoğrafında bulunuyor. Kraliçe Elizabeth tarafından yaptırılan gerdanlık, inci detaylarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Kusursuz bir tasarıma sahip olan gerdanlığın ihtişam ve lüksü bir araya getirdiğini söyleyebiliriz.

Modern bir görünüme ev sahipliği yapan inci gerdanlığı sırasıyla Prenses Diana ve Kate Middleton kullanmıştır. Dört sıra olmasının yanı sıra Kraliçe Elizabeth tarafından beşinci halkanın istenmesine karşı beşinci halka eklenebilecek şekilde tasarlandığını söyleyebiliriz. Oldukça pahalı bir tasarım olması, dört sıra inci gerdanlık olarak bilinen tasarıma çok daha fazla ilgi duyulmasına neden oluyor.

Lady Diana’nın Benzersiz Yüzükleri

Lady Diana’nın yüzükleri hiç kuşkusuz ki dikkatleri üzerine çeken Kraliyet ailesi mücevherlerindendir. Estetik ve şık detayları bulunan yüzüklerin her biri, aynı zamanda şaşaalı bir görünüm de sunuyor. Prenses Diana’nın Prens Charles ile nişanlanırken taktığı safir yüzük, çevresindeki minimalize edilmiş değerli taşlarla göz alıcı bir görünüm elde ediyor.

Büyük safir taşın merkezde yer aldığı bu nişan yüzüğü, Kraliyet ailesinin değerli mücevherleri arasında kendisine özel bir yer ediniyor. Bu yüzük, daha sonra oğlu Prens William tarafından kullanıldı. Prens William Kate Middleton’a evlilik teklifini bu yüzükle etti. Bağlılığı simgeleyen bu yüzük, muhteşem bir tasarımı bünyesinde barındırıyor.

Kraliçe Mary’nin Göz Alıcı Elmas Gerdanlık Bilekliği

Kraliçe Mary’nin göz alıcı ve benzersiz elmas gerdanlık bilekliği, muhteşem bir görünüme sahip. Elmas ile bezenen ve sahip olduğu detaylarla dikkatleri üzerine çeken bileklik, şık ve zarif bir tasarım olduğunu kanıtlıyor. Kraliyet ailesinin değerli mücevherleri listesinde bulunmakta olup yenilikçi bir tasarıma sahiptir.

Elmas bileklik, Art Deco akımının önemli bir temsilcisi olarak değerlendirilebilir. İlk olarak gerdanlık olarak tasarlansa da daha sonra bileklik formuna dönüştürülmüştür. 1975 yılına kadar kraliyet mensuplarının hiçbirinde görülmeyen bu muhteşem elmas gerdanlık bileklik, Kate Middleton tarafından da kullanılmıştır. Hem klasik hem de modern çizgiye sahiptir.

Kraliçe Mary Tarafından Kullanılan Düğün Tacı

Kraliyet ailesinin değerli mücevherleri listesinde bulunan çok özel tasarımlardan bir diğeri de Kraliçe Mary tarafından kullanılan düğün tacıdır. Yıllar boyunca farklı kişiler tarafından kullanılan bu taç, Kraliçe Mary tarafından yaptırılmıştır. Bu benzersiz tacı sırasıyla Kraliçe Mary, Kraliçe 2. Elizabeth, Prenses Diana ve Kate Middleton kullanmıştır. Tacı halihazırda kullanan kişi Kate Middleton’dur.

Benzersiz ve göz alıcı tasarımları bünyesinde barındıran Makdis Pırlanta, hayatın her alanında kullanılabilecek tasarımları müşterilerine sunuyor. Pırlanta yüzükler, pırlanta bileklikler, pırlanta gerdanlıklar kategorilerinde yer alan tasarımları inceleyebilirsiniz. Sizlere sunulan benzersiz tasarımlar arasından tercihte bulunabilir, çok özel fiyatlarla arzu ettiğiniz tasarımlara zahmetsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz. Makdis Pırlanta; modern, göz alıcı, benzersiz ve yenilikçi tasarımları sizlere sunmaya devam ediyor.

Bir önceki yazımıza https://www.makdispirlanta.com/blog/dugun-hediyesi-icin-5-pirlanta-onerisi linkinden ulaşabilirsiniz.

Makdis Pırlanta