Gerçek Pırlanta Nasıl Anlaşılır?

Gerçek Pırlanta Nasıl Anlaşılır?

Sahte bir pırlanta ile gerçek pırlanta arasındaki farklılık, çıplak gözle bakıldığı zaman anlaşılmaz. Bu yüzden gerçek pırlanta kolye, yüzük gibi takıları almadan önce ürünlerin sahte olup olmadığından emin olmak gerekmektedir. Pırlantaların gerçekliğinin anlaşılması içinse birkaç yöntemden destek alınmaktadır. Bu basit yöntemler, çoğunlukla hayat kurtarıcıdır. Çünkü sizin maddi açıdan zarara uğramanızın önüne geçer.

 Gerçek pırlanta yüzük seçiminde yapabileceğiniz en basit yöntem, yüzüğün suya batıp batmadığını kontrol etmektir. Yani sizler, pırlantayı bir suyun içerisine bıraktığınız zaman pırlanta hızlıca dibe batıyorsa gerçektir. Ancak pırlantanız su yüzeyine çıkıyor ya da askıda kalıyorsa o zaman sahte olduğunu anlayabilirsiniz. Gerçek pırlanta kolye modelleri için ışık yöntemini de kullanabilirsiniz. Özellikle büyük pırlanta takılar için bu yöntem kullanılmaktadır. 

Işık yöntemini kullanırken karanlık bir alanda pırlanta koyu tonlu ışığa tutulmaktadır. Pırlanta gerçekse etrafa mavi bir floresan görüntüsü yayılmaktadır. Ancak pırlantanız yeşil, gri ve sarı gibi farklı renk tonları yayıyorsa o zaman pırlantanızın sahte olduğunu düşünebilirsiniz. Kullanacağınız bu yöntemlerse sizi uğraştırmayacak, oldukça basit adımlar olarak görülmektedir. Bu ve benzeri şekilde, pırlantanızın gerçek olup olmadığını anlayabilirsiniz.  

Laboratuvar Pırlantası ile Gerçek Pırlanta Arasındaki Fark

Pek çok kişi gerçek pırlanta tektaş yüzük ve laboratuvarda yetiştirilen pırlanta tektaş yüzük arasındaki farklılıkları merak etmektedir. Genel bir yorumlama yapmak gerekirse de laboratuvar ortamında yetiştirilen pırlantalar, tamamen gerçek pırlantalardır. Doğal pırlantalarla aynı yapıya sahip olurlar. Tıpkı gerçek pırlantalar gibi birbirine bağlı atomlardan oluşmaktadırlar. Hatta ışığa karşı da gerçek pırlantalarla aynı tepkileri verirler. Sertlik dereceleri de aynıdır. Gerçek pırlantalarla laboratuvar ortamında yetiştirilen pırlantalar arasındaki farklılık, oluşum süreci olarak bilinmektedir. 

Pırlanta yüzükler arasında doğal ve laboratuvar pırlantalar görünüş olarak farklılık barındırmazlar. Buna rağmen fiyatlandırmalar, sürdürülebilirlik ve değer gibi pek çok fark bulunmaktadır. Renk bakımından incelendiği zaman pırlantalar renkli ve renksiz olabilmektedir. Işıltılar ve parlaklıklar da birbirinin aynısıdır. 

Gerçek Pırlanta Karanlıkta Parlar mı?

Pırlantanızın gerçek olup olmadığını anlamak için pek çok test yapabilirsiniz. Yapılan testler içerisinde pırlantaların karanlıkta parlayıp parlamadığıdır. Öncelikli olarak bilinmesi gerekir ki pırlantalar kendi ışıklarını üretme yeteneğine sahip olan taşlardan değildir. Bundan dolayı karanlık bir ortamda pırlanta takılarınızı kontrol ettiğinizde parlamadığını görürsünüz. 

Tektaş yüzüklerde bulunan pırlantalar güneş ışığında beyaz ve gökkuşağı renklerinde ışık yansıtmaktadır. Bundan dolayı çizilme, buğulanma gibi durumlarda sorun yaşanmaz. Sentetik olarak hazırlanan pırlantaların pek çoğu bu tarz testlerden geçemez. Ancak yine de iyi bir şekilde üretilen sentetik pırlantalar da bulunmaktadır. Bu kısımda pırlantanın gerçek olmadığı ile ilgili araştırmayı profesyonellere bırakmak gerekir. Gerçek pırlanta yüzük fiyatları konusunda da bu sayede yanılmamış olursunuz. 

Gerçek Pırlanta Yüzük & Kolye Nasıl Anlaşılır?

Satın aldığınız pırlanta takıların gerçekliğini kontrol etmek için farklı birçok testten yardım almak mümkündür. Bu kısımda kullanılan testler, pırlantanızı sahte olanından kolayca ayrıt etmenize yardımcı olur. Ayrıca gerçek pırlanta fiyatları konusunda da kandırılmanızın önüne geçer. Yapılabilecek olan testler, eve uygulanabilenler ve profesyonellerin yapabileceği testler olarak ikiye ayrılmaktadır. Örneklendirmek gerekirse de su testi, sis testi gibi yöntemleri sizler evde yapabilirsiniz. Ancak yüksek hassasiyet testi, elektrik iletkenli cihaz testi gibi seçenekler, profesyoneller tarafından yapılmaktadır. Gerçek pırlanta tektaş yüzük fiyatları konusunda da zarara uğramanızın önüne geçilmektedir. Sizler, bu konuda en garantili yöntemi kullanmak istiyorsanız da o zaman değerli taşlarınızı bir uzman tarafından kontrol ettirmeniz daha doğru olacaktır.

Makdis Pırlanta