En İyi Pırlanta Kesimleri Hangileri?

En İyi Pırlanta Kesimleri Hangileri?

En iyi pırlanta kesimleri, pırlantanın göz alıcı bir görünüm elde etmesini sağlar. Bu nedenle pırlanta satın almadan önce birçok kişi, pırlanta kesimleri, en iyi pırlanta kesimi hangisi gibi konular üzerinden araştırmalarda bulunmaktadır. Pırlantanın kalitesini belirleyen birçok husus bulunmakta olup bunların her biri, kullanıcıların arzu ettikleri gibi bir pırlantaya ulaşmasını olanaklı hale getiriyor.

Pırlantada renk, karat, berraklık; pırlantanın kalitesini belirleyen hususlar arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra pırlantada kesimin de çok önemli bir konu olduğunu belirtmek mümkün. Pırlantanın kesim oranları, parlaklığı sağlama ve pırlantanın simetrisini ifade eden kesim; çok farklı tasarımların da ortaya çıkmasını sağlıyor. İşte en iyi pırlanta kesimleri!

Pırlanta Kesimleri Nelerdir?

Pırlanta kesimleri, birçok kişi için doğrudan pırlantanın şekli olarak anlaşılsa da aslında kesim ile ifade edilen bundan çok daha fazlasıdır. Başarılı bir pırlanta kesimi, göz alıcı bir tasarımın da en önemli nedenlerindendir. Çünkü pırlantada kesim; pırlanta simetrisi, kesim oranları ve pırlantanın parlaklığı sağlama durumu gibi çok özel halleri ifade eder.

Eğer pırlanta kesimi iyi bir şekilde yapılmamışsa bu durum, mat ve cansız bir pırlantanın oluşmasına neden olur. Mücevher dünyasında oldukça farklı pırlanta kesimleri bulunuyor. En iyi pırlanta kesimleri kapsamında değerlendirilen prenses kesim, markiz kesim, kalp kesim ve daha fazlası; benzersiz pırlantaların oluşmasına katkı sağlıyor.

İyi kesilmiş pırlantaların pek çok olumlu yönü bulunmakta olup bunlardan ilki, daha önce de ifade edildiği üzere, oldukça parlak bir pırlantayı mümkün kılmasıdır. Aynı karata sahip olan pırlantalarda iyi kesilmiş olanların çok daha büyük gözüktüklerini söylemek olanaklıdır. Bunun yanı sıra ışıl ışıl tasarımların oluşmasını sağlar.

Pırlanta Yüzük/Tektaş Kesimleri

Pırlantaların kesimleri birbirinden farklıdır. Bu durum pırlantanın kalitesini de doğrudan etkiler. Pırlanta kesimleri farklı kategoriler üzerinden değerlendirilmekte olup genel olarak pırlanta kesiminin şu beş kategoriye sahip olduğunu belirtmek mümkündür:

  1. Excellent (Mükemmel)
  2. Very Good (Çok İyi)
  3. Good (İyi)
  4. Fair (Makul)
  5. Poor (Kötü)

Bir pırlantanın ideal bir şekilde kesildiği, mükemmel bir parlama ve simetri göstermesinden anlaşılır. İdeal oran ve açılarda kesilen pırlantalar, ışıl ışıl bir görünüme sahip olur.

10 Pırlanta Kesimi Nedir?

Pırlantalar kesimlerine göre farklı başlıklar halinde değerlendirilmekte olup en iyi pırlanta kesimleri genel olarak aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  1. Prenses Kesim
  2. Kalp Kesim
  3. Markiz Kesim
  4. Yastık Kesim
  5. Oval Kesim
  6. Yuvarlak Kesim
  7. Zümrüt Kesim
  8. Damla Kesim
  9. Aşer Kesim
  10. Radyant Kesim

Her bir kesimin birbirinden farklı özellikleri bulunuyor. Pırlantanın görünümünü de etkileyen kesimler, farklı tasarımların oluşmasını da sağlıyor.

1. Prenses Kesim

En iyi pırlanta kesimleri arasında yer alan prenses kesim, oldukça popüler kesimler arasında bulunuyor. Çoğunlukla şekli karedir. Aynı zamanda evlilik tekliflerinde sıklıkla tercih edilen kesimler arasında bulunuyor. Sivri kenarlara sahiptir, estetik ve şık bir görünüm sunar. Prenses kesimde taş, oldukça yoğun bir şekilde parlar. Modern ve incelikli bir görünüm sağlayan prenses kesim, kadınların gözde kesimleri arasında yer alıyor.

2. Kalp Kesim

Kalp şeklinde kesilen ve farklı bir tasarımı mümkün kılan kalp kesim, kadınlar tarafından nadir bir şeilde tercih ediliyor. Bu nedenle herkesinkinden farklı bir tektaş talep edenler için kalp kesimin ideal olduğunu belirtmek mümkün. Şık, zarif ve eşsiz detaylara sahip pırlantaların tasarlanmasına katkıda bulunan Kalp kesim, yenilikçi kesim tekniklerinden bir tanesidir.

3. Markiz Kesim

Markiz kesim, oldukça eski kesimlerden bir tanesidir. 14. Louis tarafından 18. yüzyılda bulunan markiz kesim, aynı zamanda romantik bir kesim türü. Anlatılanlara göre kralın sevgilisinin gülümsemesinden yola çıkılarak oluşturulmuştur. Pırlantanın her iki ucu da sivrileşmekte olup markiz kesim ile parmak çok daha ince ve uzun bir görünüm elde eder.

4. Yastık Kesim

En iyi pırlanta kesimleri arasında kendisine özel bir yer edinen yastık kesim, yuvarlak ve kare kesimlerden meydana geliyor. Pırlantanın geniş yüzeylere sahip olmasını mümkün kılan yastık kesimde taşın kenarlara doğru yuvarlaklaştığını belirtmek olanaklıdır.

5. Oval Kesim

Pırlantanın oval bir şekilde kesilmesiyle oluşan oval kesim, yuvarlak kesime benzemektedir. Oval kesim, modern ve şık bir görünümü de olanaklı hale getiriyor. Bu nedenle en iyi pırlanta kesimleri arasında bulunduğunu söyleyebiliriz. Pırlantanın çok daha büyük gözükmesini sağlayan oval kesim, talep gören kesimlerden bir diğeridir.

6. Yuvarlak Kesim

Oldukça şık ve zarif tasarımların oluşmasını sağlayan yuvarlak kesim, en iyi pırlanta kesimleri listesinde yer alan bir diğer kesimdir. Marceel Tolkowsky tarafından 1919 yılında tasarlanan yuvarlak kesim, çoğunlukla 58 yüzeye sahip.

7. Zümrüt Kesim

Çoğunlukla dikdörtgen formunda olan zümrüt kesim, pırlantanın parlaklığını başarılı bir şekilde yansıtıyor. Aynı zamanda taşın da olduğundan büyük gözükmesini sağlar. Modern ve incelikli bir görünümü mümkün kılan zümrüt kesim, kadınlar tarafından talep görüyor.

Makdis Pırlanta'nın birbirinden eşsiz zümrüt yüzüklerine göz atın..

8. Damla Kesim

En iyi pırlanta kesimleri arasında yer alan damla kesimde pırlanta, altta oval bir şekilde başlar. Yukarı doğru sivri bir görünüm elde eder.

9. Aşer Kesim

Oldukça özel bir kesim olan aşer kesim, odağın taşın ortasına toplanmasını sağlar. Vintage bir görünüm için idealdir. Aynı zamanda en iyi pırlanta kesimleri arasında yer aldığını da söyleyebiliriz.

10. Radyant Kesim

Kare bir görünüm elde eden radyant kesim, 70 yüzeye sahiptir. Bu sayede rengi yoğunlaştırma konusunda oldukça başarılıdır.

Kalp kesim, oval kesim, markiz kesim başta olmak üzere çok özel kesimlerle tasarlanmış pırlantalara sahip olan Makdis Pırlanta; arzu ettiğiniz tasarımlara mütevazi fiyatlarla sahip olmanızı mümkün kılıyor.

Bir önceki yazımıza https://www.makdispirlanta.com/blog/kiyafetlerinizin-tamamlayicisi-pirlanta-kolyeler linkinden ulaşabilirsiniz.

Makdis Pırlanta